Familieuitje naar Juist

Eemshaven- Ondanks dat de scholen alweer begonnen zijn, is het uiteraard altijd nog heerlijk om een RIB tocht te maken. Het mooie weer blijft maar aanhouden, wat het voor ons ook erg makkelijk maakt. Geen zware pakken die mee hoeven, maar gewoon in de korte broek met een zeilbroek erover heen.

Zaterdag 3 september mochten wij een familieuitje verzorgen naar het eiland Juist. De heenreis wat dikkere golven, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat zoute spetters, ach het is watersport. Wanneer Juist al in zicht komen, zie je bij iedereen de lach op de gezichten komen. Eenmaal de vaargeul op richting Juist, die bestaat uit takken, komt het eiland steeds verder in zicht.

Genieten op het rustgevende eiland Juist, waar alleen paard en wagen, fietsers en wandelaars met rolkoffers het straatbeeld vullen. Een dagje Juist voelt als een week vakantie.

De terugreis met de RIB naar de Eemshaven was gelukkig wat rustiger. Onderweg was het dan ook genieten van de zon die haar stralen op de zee liet schijnen.