Eemshaventour

Beleef de bedrijvigheid

Vaar langs de grote zeeschepen

Spot de havenzeehond

Schepen liggen aan de kades, windmolenonderdelen worden op een kraanschip getakeld, binnenvaartschepen worden gelost, de cruiseferry naar Noorwegen komt binnen, een sleepboot sleept een groot platform naar buiten en ga zo maar door. Er is altijd wel wat te beleven in de Eemshaven.


Ook een keer vanaf het water kijken naar de werkzaamheden in de Eemshaven? Dan is dit uw de kans! Met onze boot varen wij u door de Eemshaven heen en laten wij zien wat er allemaal speelt in de Eemshaven. De schipper probeert zoveel mogelijk te vertellen over wat er allemaal gaande is op dat moment in de haven. Vanaf het water krijgt uw een hele andere kijk op de haven.

  • Rondvaart door de Eemshaven, met informatie over de haven
  • Tocht van 1,5 uur inclusief snel varen buiten de haven

Ongeveer een derde van alle in Nederland geproduceerde energie komt vanuit de Eemshaven. Met een opgesteld vermogen van 8000 MW is de Eemshaven dan ook een energiehaven van formaat. Sinds 2009 speelt de Eemshaven ook een belangrijke rol met betrekking tot de assemblage en de logistieke afhandeling van windturbines, wat geleid heeft tot een indrukwekkend trackrecord van windparken die via de Eemshaven zijn aangelegd. – Groningen Seaports