Het Wad op voor KRO/NCRV

Eemshaven- Afgelopen week zijn wij, in opdracht van Wadlopen met Wim Spijk, het Wad opgegaan met een reportageploeg van de KRO/NCRV. Er werd een reportage gemaakt vanaf de Bocht van Watum in de Eems.

Vaartraining voor brandweer

Zoutkamp- De nieuwe boten van de Veiligheidsregio Groningen zijn binnen. Dat betekent dat het vervolg van de vaartraining voor de brandweerploegen van Zoutkamp, Finsterwolde en Delfzijl ingepland kon worden.

Een borrel op Borkum

Eemshaven- Afgelopen zaterdag hadden wij een stoere groep mannen, welke met ons naar Borkum ging. De pakken aan, want op zee is het in deze tijd van het jaar best fris nog. Om 14:30 uur zat iedereen aan boord en waren wij klaar om te gaan.

Vriendengroep naar Juist

Eemshaven- Een vriendengroep, die één keer in het jaar een uitje plant, had ditmaal besloten om de RIB te pakken en een mooie tocht te maken naar het eiland Juist. Omdat het een grotere groep betrof hebben wij van een collega een boot bijgehuurd en konden wij zo de groep vervoeren naar het eiland.

Twee tochten op één dag

Eemshaven- In de ochtend van 24 augustus mochten wij twee groepen een RIB tocht laten beleven. Altijd mooi voor ons als wij groepen kunnen combineren, dit scheelt namelijk de boot in en uit traileren.

Begeleidingsboot voor Groningen Swim Challenge

Zoutkamp- Gister hebben wij als begeleidingsboot geassisteerd bij de Groningen Swim Challenge. Deze Swim Challenge wordt gezwommen vanaf Zoutkamp tot aan Groningen met als doel om geld op te halen voor het UMCG kanker researchfonds.

Familietocht naar Borkum

Eemshaven- Zaterdag 5 augustus mochten wij een familietocht verzorgen naar het eiland Borkum. De familie had er bij aankomst al zin aan. Het was mooi weer aan dus de reddingsvesten om en we konden vertrekken.

Zeiljacht op sleep naar Beatrixhaven

Eemshaven- Vandaag zijn wij een zeiljacht met motorproblemen te hulp geschoten. Het zeiljacht was eerder door de KNRM de Eemshaven binnen gesleept en lag nu afgemeerd aan de drijvende steiger in de Emmahaven.