Eerste Eemshaventour van 2019

Donderdag 7 maart 2019 Eemshaven- De RIB kriebels voor de zomer beginnen alweer te komen en vandaag stond de eerste Eemshaventour van 2019 weer op het programma.

Reddingsvesten gekeurd voor twee jaar

Dinsdag 19 februari 2019 Eemshaven- Alle onze reddingsvesten zijn weer gekeurd en kunnen weer twee jaar vooruit. Tijdens de keuring worden alle onderdelen van het reddingsvest na gekeken, om de werking ervan te kunnen waarborgen.

Schone vaarpakken in het nieuwe vaarseizoen

Maandag 11 februari 2019 Eemshaven- Onze vaarpakken worden in het vaarseizoen vrijwel wekelijks gebeurd. Het zoute water maakt de pakken er uiteraard niet schoner op en na enkele tochten voelen de pakken dan ook vaak plakkerig aan. De tuinslang erover is bij zomerse temperaturen natuurlijk een goede oplossing, maar ook hierbij gaat niet al het zout […]

Spoedklus op zaterdagavond samen met Marine & Offshore Solutions

Zondag 3 februari 2019 Eemshaven- Zaterdagavond kregen we van Marine & Offshore Solutions (MOS) de vraag of we rond 20 uur met de RIB klaar konden liggen in de Beatrixhaven. Het ging om het vervangen van een fender van een crewtender.

Jaaroverzicht 2018 RIB varen

Maandag 31 augustus 2018 Eemshaven- 2018 was weer een jaar met vele tochten. Om jullie een beeld te geven van alle tochten, hebben we een mooi jaaroverzicht gemaakt.

Oliebollen eten na wadlooptocht

Zaterdag 29 december 2018 Eemshaven- Met het eind van het jaar in zicht is de tijd van oliebollen weer aangebroken. Vaak zit men thuis bij de kachel achter de lekkernij, maar deze groep dacht daar heel anders over.

In het nieuw voor Gymvereniging Olympia

Donderdag 13 december 2018 Roodeschool- Vanaf nu is Ron Burema RIB varen zelfs in de sporthal te vinden. Gymvereniging Olympia uit Roodeschool presenteert zich in nieuwe kleding met het RIB varen logo achterop. Een sportshirt en -vest in de kleuren van de zee, als je het zo bekijkt.

Sinterklaas en zijn pieten aan wal brengen in de haven van Delfzijl

Zaterdag 17 november 2018 Delfzijl- Vandaag hadden onze RIB’s een speciale taak in de haven van Delfzijl. Wij mochten de Sint en zijn pieten aan wal brengen.

Boot naar Borkum gemist? Pak de RIB

Zaterdag 17 november 2018 Eemshaven- Gisteravond hadden twee dames de boot naar Borkum gemist. Een hotel geboekt op het eiland en zin hebben aan een leuk weekend, maar dit viel dus in eerste instantie enigszins in het water.