Een dag genieten op Borkum

Vrijdag 28 augustus 2020

Eemshaven- Donderdag 27 augustus hebben wij met twee rib’s weer een leuke trip morgen verzorgen naar het eiland Borkum. Ditmaal een lange tocht met daarbij een middag op het eiland.

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Zeehonden kijken vanaf het strand, slenteren langs de boulevard en de kenmerkende Duitse strandhuisjes, Borkum heeft het allemaal.

Na een rondje door de Eemshaven met onderweg leuke haveninformatie van de schippers, onder de dijk langs richting Borkum. De heenreis wat golven, nog door de zomerstorm Francis. Echter genoot iedereen volop. Om 11:20 uur arriveerden wij in de haven, waar de gasten middels de bus naar het dorp konden.

Genoten van een dag op het eiland, maar nog meer zin om weer terug te varen. Rond half 5 vertrokken uit de haven van Borkum, op naar de Eemshaven.

Met opkomend tij genoeg scheepvaart te zien op de Eems. De indrukwekkende autoschepen, onderweg naar Emden, flatgebouwen die zich met een snelheid van ruim 30 kilometer per uur door het water bewegen. Een baggerschip die de Eems op diepte houdt en een offshore schip onderweg naar de windparken.

Met de Eemshaven in zicht en een spiegel gladde zee was de terugreis niks meer dan genieten. De familie heeft een geweldige dag gehad.