Crew change bij de Seagull boven Norderney

Eemshaven- Vandaag mochten wij een crew change verzorgen voor het schip Seagull. Het schip voert momenteel beveiligingswerkzaamheden uit boven het eiland en wordt dus ingezet als guard vessel.

Rond 13 uur vertrokken wij met twee bemanningsleden voor het schip vanuit de Eemshaven. Over het wantij, onder Juist door en daarna door het zeegat de Noordzee op. De Seagull lag boven het eiland Norderney en het was dan ook nog even een stukje varen voordat wij het schip bereikten.

Op de Noordzee was de zee vrij wild en eenmaal het schip bereikt, hebben wij samen met het schip de juiste positie opgezocht om de crew change uit te voeren. Het schip gaf lij en zo werden de golven minder, waarop de personen op een veilige manier konden worden overgezet.

Na het afzetten van de twee personen en wat bagage, konden de twee personen die het schip verlieten aan boord van onze RIB komen. Rond 17 uur waren wij weer terug in de Eemshaven.

Ondanks dat een crew change met een RIB voor de meeste scheepsbemanningen niet vaak voorkomt, heeft iedereen erg genoten van het tochtje.