Nacht van de Nacht opnieuw groot succes

Maandag 30 oktober 2017

Eemshaven- Na het grote succes van de vaartocht van vorig jaar tijdens de jaarlijkse  ‘Nacht van de Nacht’ besloten wij om ook dit jaar weer mee te doen. Maar liefst 20 mensen trotseerden het donker en wouden een unieke vaartocht beleven.

Nederland kent een overvloed aan lichtvervuiling wat inhoudt dat licht vaak onnodig brand. Om eens stil te staan bij hoe mooi het donker kan zijn wordt jaarlijks de Nacht van de Nacht georganiseerd waarbij er verschillende activiteiten door heel Nederland zijn.

De meest noordelijke stip op de kaart stond geprikt in de Eemshaven vanuit waar wij met drie boten maar liefst 20 mensen het donker hebben mogen laten ervaren. Vanwege de storm die op dat moment over land en zee trok, is de tocht enigszins aangepast en hebben we een belevingstocht door de Eemshaven gemaakt. Met de vele schepen in de haven was dit natuurlijk ook een prachtig gezicht.

Na de vaartocht kon men genieten van heerlijke warme chocolademelk, glühwein en warme worst. Heerlijk warm met een kachel en wat licht dat met behulp van een aggregaat van Technisch Expert Jansen uit Uithuizen geregeld kon worden.

Iedereen heeft erg genoten van deze totale belevenis van het duister.