Harde wind en kou krijgt VV Kloosterburen niet klein tijdens Eemshaventour

Zaterdag 17 maart 2018

Eemshaven- Vandaag stond er weer een leuke trip op het programma. Leden van de voetbalvereniging Kloosterburen wist niet wat hun te wachten stond, het adres in de Eemshaven werd vermeld met een tijd erbij. Ze waren dan ook erg verbaasd dat ze twee rib’s zagen liggen. 

Met een harde en koude wind was het niet het aangenaamste moment voor RIB varen maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De schippers deden hun pak aan en de leden van de voetbalvereniging reageren lacherig en met vol enthousiasme: ”jullie konden ons wat jullie een pak aan en wij niet?” Jawel hoor! Want zonder vaarpak komen gasten niet bij ons aan boord.

De pakken aan, reddingsvesten om en op naar de boten. In de haven stonden al stevige golven en met de vele schepen die binnen lagen was er genoeg te beleven. Een super tocht, iedereen heeft genoten en riep aan het eind, ”met mooi weer komen wij nog een keer terug hoor!”

De koude en harde oostenwind die er stond, zorgde tevens voor erg lage waterstanden. De boten lagen dan ook nog maar voor een klein deel in het water.